Kohti keskiaikaista taikuutta?

Dungeons & Dragonsin taikalistat ovat yksi pelin outouksista. Listat tuntuvat syntyneen pitkälti sattuman kautta, onhan niissä niinkin keskenään erilaisia taikoja kuin Sticks to Snakes ja ESP. Taikalistat eivät ole kauheasti muuttuneet vuosien varrella, sillä orgaanisesti vuosien mittaan syntyneiden listojen muokkaaminen näin jälkikäteen on kovin hankalaa. Olen itsekin kokeillut taikalistojen muokkaamista ja todennut että tehtävän kunniallinen maaliin… Continue reading Kohti keskiaikaista taikuutta?

Mihin taulukoita tarvitaan?

Olemme Ilmarin kanssa puhuneet moneen otteeseen erilaisten taulukoiden puolesta, esim. täällä ja täällä. Yleinen argumentti satunnaistaulukoiden puolesta on, että ne auttavat pelinjohtajaa reagoimaan pelaajien tekemisiin, sen sijaan että pelinjohtaja ohjailisi tarinan kulkua oman näkemyksensä. Silloin pelinjohtaja ei ole enää roolipelien tarinaa synnyttävä voima, vaan pelaajat ja heidän suhteensa pelimaailmaan astuvat pelin keskiöön. Tarina syntyy näiden… Continue reading Mihin taulukoita tarvitaan?

Kampanjaidea: Viikingit Obsidiaanikaupungissa

Viikingit ja roolipelit sopivat hyvin yhteen, onhan kummassakin kyse ryöstelevistä omaneduntavoittelijoista. Kirjoittelin vuosi sitten Venäjän jokia pitkin seikkailevista varjageista ja näiden edesottamusten soveltumisesta roolipelikampanjan perustaksi. Ajatuksena oli silloin realistissävytteinen kampanja varjageista, mutta miksei soppaan voisi lisätä vähän yliluonnolista ja pulp-henkeäkin? Koska viikingit kiinnostavat, olin ihan innoissani kun törmäsiin pariin kampanjaideaan kadonneessa Obsidiaanikaupungissa seikkailevista pohjan miehistä. Ideana… Continue reading Kampanjaidea: Viikingit Obsidiaanikaupungissa