Ei tarpeeksi seikkailtavaa?

Tuntuuko joskus siltä, ettei saatavana ole tarpeeksi seikkailuita D&D:n? Jos näin on päässyt käymään, löytyy täältä kätevä lista vuoden 2000 jälkeen julkaistuista yli 1 500 seikkailusta. Listalla on mukana OSR-henkiset versiot D&D:stä, joten kaikki sisältö pitäisi periaatteessa olla helppo muuttaa miltei mihin tahansa D&D-versioon. Siinä on valtavasti sisältöä! Seikkailujen määrä ei siis ole ongelma, muttei niiden laatukaan… Continue reading Ei tarpeeksi seikkailtavaa?

Blades in the Dark

Kesällä tuli pelattua Topin johdolla John Harperin Blades in the Darkia puolen tusinaa pelikertaa. Kyseessä on lautapelimäisiä elementtejä sisältävä roolipeli, jossa seikkaillaan dickensiläisessä fantasiasuurkaupungissa. Peli käsittelee urbaania rikosympäristöä, kuten katujengitaisteluita, keikkoja ja ryöstelyä. Lisäksi mukana on aika korkealentoinen fantasiakonsepti, sillä pelimaailman aurinko on räjähtänyt, ja ikuisessa pimeydessä käytetään valtavista valaista saatavaa öljyä junien ja koneiden… Continue reading Blades in the Dark

Sankareita, onko heitä?

Useimmat roolipelit on kirjoitettu sillä oletuksella, että pelaajat ovat sankareita, jotka tekevät kaikkensa maailman pelastamiseksi. Kuten pitkään pelanneet tietävät, eivät kaikki pelaajahahmot tai seikkailijaryhmät kuitenkaan istu ongelmitta tähän muottiin ja monet pelaajaryhmät ovat kaikkea muuta kuin sankarillisia. Se korostuu etenkin jos pelataan D&D-tyyppistä haastepeliä, jossa pelaajien perimmäisenä tavoitteena on maksimoida oman hahmonsa kyvyt ja ominaisuudet.… Continue reading Sankareita, onko heitä?