Mad Max: Fury Road

Siitä huolimatta että kaikki ovat uutta Mad Maxia kilvan kehuneet, niin olihan se hyvä! Alun rymistely, äkkiväärä maailmanluonti ja nerokas rytmitys antoivat jo odottaa kaikkien aikojen parasta toimintaaelokuvaa, mutta sellainen uusi Mad Max ei ikävä kyllä ollut, siitä pitivät lopun melodraamaratkaisut ja hollywoodismit huolen. Ehdottomasti katsomisen arvoinen kuitenkin! Roolipelinäkökulmasta pisti silmään, kuinka monesti elokuvan toimintakohtaukset… Continue reading Mad Max: Fury Road

Nordic Museoiden yössä 23.5.

Alla pari kiinnostavaa poimintaa Museoiden yön ohjelmasta Tampereella Vapriikissa tänä lauantaina. Roolipelinäkökulmasta kiinnostavin osuus on varmasti Nordicin haastattelu, mutta muutakin pelisisältöä on luvassa. Tapahtumaranneke maksaa 10e, kimppalippu (max. 5 hlöä/ ryhmä) 25e ja alle 7-vuotiaat maksutta. Ohjelmaa on 23 museossa yllin kyllin: http://museoidenyo.vapriikki.fi/ Klo 18–24 Saturn Bomberman -turnaus. Pelissä voi samanaikaisesti mitellä taitojaan 10 pelaajaa. Turnaukset tasatunnein. Parhaat… Continue reading Nordic Museoiden yössä 23.5.

Onneksi olkoon, Bob Bledsaw!

Olen jo aikaisemmin kirjoitellut muutamista Dungeons & Dragonsin kehityksen kannalta olennaisista henkilöistä, kuten Gary Gygaxista, Dave Arnesonista ja Tom Moldvaystä. Tällä kertaa on vuoro juhlia Bob Bledsaw:n, tarunhohtoisen Judges Guild roolipelikustantamon perustajan, syntymäpäivää. Jos Bledsaw ei olisi menehtynyt syöpään vuonna 2008, olisi hän tänään juhlinut 73-vuotissyntymäpäiväänsä. Bledsaw tunnetaan parhaiten Judges Guild -roolipelikustantamosta, jonka hän perusti vuonna… Continue reading Onneksi olkoon, Bob Bledsaw!

The Void – immersiivistä pelaamista

Salt Lake Cityyn ollaan avaamassa The Void -niminen elämyspuisto (?) vuoden päästä kesäkuussa. Monelle pelaajalle tällainen elämyspuiston ja pelin sekamuoto on varmasti todellinen märkä uni, mutta itse olen vähän skeptinen. Tai siis, onhan mielikuvitus kuitenkin onnistunut korvaamaan tekniset härpäkkeet jo vuosituhansia, miksei vieläkin?

SIIS-visa #5

PERUSKIERROS 1: Mikä on D&D:n pisin jättiläisrotu (21′) (AD&D 1st ed MM) 2: Mikä roolipeli sijoittuu Shadowrunin pelimaailman historiaan? 3: Kuka yhdisti imperiumin Warhammer Fantasy RPG:ssä? 4: Mikä näistä EI ole ensimmäisen lännenroolipeli Boot Hillin (1975) pelaajahahmojen ominaisuus? a) Intelligence b) Speed c) Throwing Accuracy d) Bravery e) Shooting Accuracy f) Strength 5: MUD on… Continue reading SIIS-visa #5

Hyvä katsaus Games Workshopin historiaan

Games Workshop ei ole aina ollut “pahojen puolella”, se selviää lukemalla tämä hyvin tehty Unplugged Gamesin artikkeli helmikuulta. Itselleni jäi mieleen, kuinka valtava kysyntä roolipeleille oli niiden keksimisen aikoihin. Games Workshop perustettiin, koska Ian Livingstone ja Steve Jackson hurahtivat D&D:n joskus 1974. Yllä olevassa kuvassa näkyy Livingstonen ensimmäinen luolasto, jossa mm. örkit pelaavat dartsia ja biljardia.