Campaign Cartographer

ProFantasyn Softwaren julkaisema Campaign Cartographer on ollut minulla jo vuosia tähtäimessä. Nyt kun CC3+ on jo pidemmän aikaa ollut puolen hintaan (£ 14.95) myynnissä firman nettisivuilla sain vihdoin hankittua sen – ja mikä vaikeampaa – sain motivoitua itseni oppimaan sen käytön. Campaign Cartographer on pohjimmiltaan CAD-ohjelma, jotka ovat maallikolle varsin vaikeaselkoisia. Kun sen uusinkin versio on jo reilusti yli kymmenen vuotta vanha, eikä se ole alun alkaenkaan ollut mitenkään erityisen käyttäjäystävällinen, on oppimiskäyrä aika jyrkkä. Vaikeinta oli ymmärtää miten ohjelma käsittelee kartan eri tasoja, sillä se tapahtuu hieman eri tavalla kuin peruskuvankäsittelyohjelmissa, mutta sen jälkeen piirtely on jo ollut paljon nautinnollisempaa.

Pidän erityisesti Mike Schleyn kuvittamista karttasymboleista, joiden avulla karttoihin saa aika helposti todella vaikuttavaa paikan tuntua.

Kun ohjelman perusteiden opettelussa ei kuitenkaan lopulta mennyt kuin muutama päivä, olen aika tyytyväinen siihen minkälaisia mahdollisuuksia nyt aukeaa sisäiselle kartanpiirtäjälleni. Ohjelmassa on valmiina erilaisia symbolisettejä, joiden avulla pitäisi onnistua hyvinkin erilaisten karttojen piirtäminen. Yritän nyt alkuun viimeistellä tällä hetkellä työn alla olevan keskiaikaisen kampanjan kartan, jonka jälkeen saatan lähteä piirtämään pelaajakarttaa lännenkampanjastani. Pidän erityisesti Mike Schleyn symbolien valoisuudesta ja siitä kuinka sen kymmenillä erilaisilla puu- ja rakennustyypeillä saa helposti aikaan todellista paikan tuntua. Eiköhän tänne blogiinkin tule lähiaikoina postailtua lisää erilaisiin projekteihin liittyviä karttoja!

Leave a comment