Aloittelevan Luolamestarin Opas: Ensimmäinen luolasto

Vanhan koulukunnan roolipelit, eli OSR-pelit, ovat suomessakin olleet viime aikoina yhä kiihtyvän kiinnostuksen kohteena. Käsitteellä OSR (Old School Revival) tarkoitetaan roolipelien pelaamista luolastokeskeisesti, vanhoja D&D, AD&D tai niiden kaltaisia sääntöjä käyttäen.

Limun ropelluksissa julkaistiin loppuvuodesta 2014 kolmiosainen Aloittelevan Luolamestarin Opas, joka käsitteli vanhan koulukunnan pelien peluuttamista. Oppaaseen kerättiin vinkkejä, käytänteitä ja ohjeita erityisesti pelinjohtajille, mutta on niissä jonkin verran asiaa myös pelaajille.

Aloittelevan Luolamestarin Opas koostuu kolmesta osasta:

Osa 1: Taulukoiden ylistyspuhe
Osa 2: Luolaston piirtämisestä
Osa 3: Seikkailemisen käytänteistä

Aloittelevan Luolamestarin Opas on saatavana PDF:nä täältä.