Dark and Darker

Viime aikoina on tullut fiilisteltyä Dark and Darker -nimistä FPS-peliä, jossa loottaillaan luolastoja varsin D&D-henkisissä tunnelmissa. Fantasia-aiheisessa pelissä voi pelata kahdeksalla eri klassisella hahmoluokalla, eli soturilla, barbaarilla, varkaalla, samoojalla, velholla, temppeliritarilla, bardilla tai noidalla. Mielenkiintoiseksi homman tekee se, että kullakin hahmoluokalla pelikokemus on hyvinkin omanlaisensa. Peli tukee myös seikkailijaryhmänä tutkimista, niin että kaveriporukasta voi muodostaa vaikkapa velhosta, samoojasta ja temppeliritarista koostuvan porukan. Ei liene tämän blogin lukijoille epäselvää, että mistä vaikutteet tulevat.

Mukana on kaikenlaisia klassisia D&D-hirviöitä Mimiceistä lähtien.

Pelin kenttäsuunnittelu on ihan mukiinmenevää (ja selkeästi D&D-luolastojen inspiroimaa), mutta kiinnostavinta on se, että samoissa luolastoissa kulkee myös muita pelaajia ja seikkailijaryhmiä. Battle Royale -henkisesti kutistuva pelikenttä pienenee kunnes kaikki hahmot ovat joko paenneet tai tapettu. Kuolleet sankarit menettävät kaikki varusteensa ja löytämänsä lootit, joten onnistumisella ja epäonnistumisella on ihan tuntuva merkitys. Tällä hetkellä peli on vielä Early Access -vaiheessa ja sen valmistuminen on epäselvää. Ilmeisesti myös sen lopullisista julkaisuoikeuksista tapellaan raastuvassa, mutta siitä huolimatta olen jo melkein hyväksynyt että tähän peliin täytyy sijoittaa! Täytyy siis toivoa että peli saadaan kunnialla valmiiksi ja kaiken kansan pelattavaksi.

Leave a comment