Tervetuloa jokilaakson valtakuntaan

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut uutta kampanjaa, sellaista joka koostuisi usean mitättömän pikkuloordin hallitsemasta jokilaaksosta. Työnimenä on kulkenut “Petty lords”, mutta sille pitää löytää vielä kelvollinen käännös. Pääasiallisena lähtökohtana ja innoittajana olen pitänyt Jack Vancen Lyonesse-trilogiaa, mutta on suunnitteluun toistaiseksi tullut vaikutteita myös Robin Crossbyn Hârnista ja romantiikan ajan saksalaisesta maalaustaiteesta. Tunnelman suhteen olen hakenut projektilta jotakin läpeensä romanttista, sellaista maailmaa jossa linnoja ja raunioita on näköetäisyydellä toisistaan, mutta samalla myös harmaan sävyjä, niin että pelaajahahmot voivat vaivattomasti astua mukaan kampanjan valtapolitiikkaan. Oleellista kuitenkin on, että maailmassa satujen ja lorujen maailma kohtaa juonittelevan keskiaikarealismin.

Kuva: David Roberts
Linnanherrat hallitsevat uljaista linnoistaan. Kuva: David Roberts

Olen ajatellut tätä jonkinlaisena kesäprojektina, jonka lopputuloksena voisi syntyä jotakin vähän viimeistellympääkin. Alustavana ajatuksena on että käyn laakson linnat ja paronikunnat yksitellen lävitse kesän ajan blogipostauksissa, niin että kirjoittelen niihin lähinnä pelimielessä mielekästä sisältöä (satunnaistaulukoita, npc-luetteleloita), en niinkään historiaa tai pitkiä monen sivun motivaatiotekstejä. Pidetään kuitenkin nyt vielä tämän suhteen matalaa profiiliä, sillä en halua asettaa itselleni liikaa paineita…

5 comments

  1. Pikkuruhtinas on toki melkein terminomainen ilmaus tuommoisille päällysmiehille, mutta jos haluat jotain “kirjannimimäisempää”, niin… Viiden pennin ruhtinaat?

Leave a comment