Stephen Biestyn linnoja

Olen aina ollut heikkona erilaisia rakennelmia läpileikkauksin kuvaavia kirjoja kohtaan. Useimmiten niitä markkinoidaan lapsille eräänlaisina hupikirjoina, mutta kyllä ne useimmiten ovat niin täynnä asiaa, että voivat hyvin koristaa myös varttuneemman harrastajan kirjahyllyä.

http://www.dk.co.uk/nf/Book/BookDisplay/0,,9781409382416,00.html?/Stephen_Biesty%27s_Cross-Sections_Castle_Stephen_Biesty
Stephen Biestyn tekemästä läpileikkauskuvasta käy loistavasti ilmi mitä kaikkea linnassa tehdään. Kuva: dk.com

Läpileikkauskirjoja löytyy laidasta laitaan. Suosikkini tekijöistä on Stephen Biesty, joka on erikoistunut linnojen läpileikkauskuviin. Biestyltä on ilmestynyt ainakin upea kirja Stephen Biesty’s Cross-sections Castle (1994) ja Stephen Biesty’s Castles (2004), joissa kummassakin on pääosassa linnat ja niiden toiminnot.

Kuva: stephenbiesty.co.uk
Stephen Biestyn kuvittama linnan porttitorni. Kuva: stephenbiesty.co.uk

Biestyn kirjojen kuvitukseen voi tutustua esim. Biestyn nettisivuilta, mutta toki alkuperäinen kirja on aina paikallaan. Miten läpileikkauskuvia voisi hyödyntää roolipeleissä?

Leave a comment