Siboot

Enpä ole huomannutkaan että legendaarinen tietokonepelisuunnittelija Chris Crawford kerää Kickstarterin kautta rahaa uuteen peliinsä Siboot. Keräystä on 11 tuntia jäljellä, joten nyt kannattaa toimia!

Siboot perustuu vuonna 1987 julkaistuun Trust & Betrayal: The Legacy of Siboot -peliin, jota olen jossain vaiheessa pelaillut ja yrittänyt ymmärtää. Legacy of Siboot on käsittääkseni keskeneräinen, joten se on voinut hieman vaikuttaa ymmärrykseen. Joka tapauksessa se on hirvittävän kiehtova yritys luoda aidosti keskusteluun, sosiaaliseen kanssakäymiseen ja empatiaan perustuva peli. Uusi peli Siboot perustuu aikaisempaan ja tekee sen mitä alkuperäisen oli tarkoitus. Pelissä keskustellaan Siboot-planeetan eri asukkaiden kanssa pelin käyttämää erityistä kuvakepohjaista tunnekieltä käyttäen. Keskustelujen kautta on tarkoitus nousta Siboot-planeetan johtajaksi uhkailemalla, valehtelemalla ja juoruilemalla.

Pohjimmiltaan se on siis yhtä paljon tekoälysovellus kuin peli, mutta kenties juuri siksi niin mielenkiintoinen. Olen samaa mieltä kuin Crawford: tietokonepeleistä puuttuu jotakin tai ainakin ne voisivat olla rutkasti enemmän kuin ovat. Kun Sibootin AI-lähdekoodi julkaistaan tekijänoikeusvapaana, niin kenties joku keksii sille vielä parempaa käyttöä…

Leave a comment