Luolastokarttoja Power Pointilla

Luolaston piirtäminen käsin on helppoa. Riittää että hankkii käsiinsä ruutupaperia ja hyvän kynän. Sitten tarvitsee enää odottaa että alitajunta tekee tehtävänsä ja paperille syntyy jotakin mielekästä. Tietokoneella piirtäminen on vaikeampaa, sillä tuntuu ettei tarkoitukseen sopivia ohjelmia oikein ole, varsinkaan jos haluaa että kartoissa näkyy muutakin kuin mustia ja valkoisia ruutuja. Itse ainakin tykkään hieman abstraktia neliökarttaa yksityiskohtaisemmista kartoista, mutta niiden tekeminen vaatii jo melkein kunnon kuvankäsittelyohjelman käyttöä. Se on aivan liian hidasta.

Luolastokarttoja Excelillä. Kuva: Pretend Heroes
Luolastokarttoja Excelillä. Kuva: Pretend Heroes

Onneksi on olemassa vaihtoehtoja. Olen jo kokeillut taulukkolaskentaohjelman (esim. Excel) käyttämistä luolastojen piirtämisessä ja se oikeasti toimii. Yllä olevassa kuvassa näkyy minkälaista jälkeä voi saada aikaiseksi, jos hieman harjoittelee. Nyt tuli kuitenkin eteen vielä omituisempi idea: luolastokarttoja on kätevin tehdä Power Pointilla. Se kuulostaa jo niin hölmöltä, että sen on pakko toimia!

Luolastokarttojen piirtäminen onnistuu myös Power Pointilla. Kuva: Roles, Rules & Rolls
Luolastokarttojen piirtäminen onnistuu myös Power Pointilla. Kuva: Roles, Rules & Rolls

Power Pointilla tehty jälki on yllättävän hienon näköistä. Karttaa saa myös näppärästi lisäiltyä kommentteja ja huonekuvauksia. Käy lataamassa yksinkertainen ohje Power Pointin käyttämiseksi karttojen tekemiseen täältä. Toimiiko?

1 comment

  1. Ihan hyvä näkösiä. Oon iteki joskus koettanut, mutta todennut, että se on vaan liian hankalaa. Ehkä noi ohjeet olisi auttaneet, en tiedä, koska en jaksanut lukea niitä 😀

    Joka tapauksessa tarvetta digitaalisille kartoille on ollut vain virtuaalipöytää käyttäessä, ja siinä oli oma, paljon kätevämpi tapa tehdä karttoja tilemappina.

Leave a comment