Living Dungeon World

Olen ollut jo pidemmän aikaa kiinnostunut monen eri pelinjohtajan vetämistä maailmoista, joissa olisi ainakin teoreettisesti mahdollista törmäyttää eri pelaajaporukoita ja niiden motiiveja toisiinsa. Vähän jotain sen tapaista meillä on ollut meneillään Elsirin laakso -kampanjassa, mutta aika pienessä mittakaavassa, jos vertaa tähän mielenkiintoiseen juttuun 1klb.comissa, joka kertoo Living Dungeon World -nimisestä kampanjasta.

Pelissä tutkittava Mithrasian manner. Kuva:  Living Dungeon World Wiki
Living Dungeon Worldissä tutkittava Mithrasian manner. Kuva: Living Dungeon World Wiki

Neljän pelinjohtajan vetämä jatkuvajuoninen hiekkalaatikkokampanja on tietysti jotakin aivan muuta, kuin mitä omissa peliporukoissani on tehty. Ainakin minua kiinnostaisi lähteä vetämään tällaista proggista. Vahvimmillaan se olisi mielestäni silloin, jos aiheena ei olisi mitään täysin vaniljan makuista fantasiaa, vaan mysteereitä ja ylläreitä olisi läsnä ihan maailmanluontitasollakin…

Leave a comment