Miten kampanja alkaa?

Jeff’s Gameblog on yksi vanhimmista OSR-blogeista ja paikka josta löytyy takuulla kaikkien aikojen hauskinta ja hölmöintä pelaamista, mutta toisaalta myös teräviä havaintoja ja ällistyttävää mielikuvituksen käyttöä. Blogi on ollut pidemmän aikaa tauolla, mutta nyt siellä on luettavana 30 ihan toimivaa kampanja-alkua, varsinkin jos kaipaa jotakin uutta “vaniljafantasian” sijaan.

Kampanja-alkuja voi käsitellä Jeffin tapaan täytenä pulpina ja surrealismina, tai sitten realistisesti. Kumpikin toimii, kumpikin on hauskaa:

11. You used to live by the sea until one night a brass galleon with a skeletal crew slid into the harbor.  A skeleton prince wearing a flaming crown blew a silent note on a bronze horn.  Everyone in your village marched aboard the galleon, as if in a daze.  It sailed away, leaving you alone forever.

16. You used to be the whole universe, one vast ecstatic cosmic consciousness.  But then more and more of your all-body became numb and alienated.  Now you’re just this tiny lump of ambulatory meat and you don’t know what  happened or why.

Leave a comment