LEGO Castlen paluu!

Täytyy myöntää että olen aikamoinen LEGO-fani, vaikkei nykyisin niin tulekaan rakenneltua. Faniuden yksi kulmakivi on tietysti Castle-sarjan upeat paketit 80 ja 90-luvuilta. Onkin erikoista ettei keskiaikateemaista fantasiakuvastoa ole ollut LEGO-tuotteena saatavilla miltei kymmeneen vuoteen. Tosikeräilijä saisi tietysti paljon irti myös vaikkapa Ninjago-sarjasta, mutta kyllä minulla pitää olla ihan sitä perinteisintä keskiaikafantasiaa että innostun. Onkin ilahduttavaa että LEGO on päättänyt tuoda markkinoille uuden Castle-sarjan linnan, joskin aika jäätävään 400 € hintaan.

Leijonaritarien upean linnan mukana tulee monenmoisia keskiaikaisia arkkityyppejä.

10305 Lion Knights’ Castle on siis suurikokoinen LEGO-linna, jossa on mukana 20 erilaista minifiguuria. Mukana on jo niin paljon kaikenlaista, että sillä pelaisi käytännössä jo aika hienon D&D-kampanjankin. Ei muuta kuin muutama “hirviö” vielä hankintaan, niin kokonaisuudesta riittää rakenneltavaa ja pelailtavaa vuosikausiksi, etenkin kun linnan asukeistakin löytyy kaikenlaisia satujen ja keskiaikafantasian arkkityyppejä, kuten vaikkapa taikureita, ritareita, linnanneitoja, Robin Hood -henkisiä metsäläisiä ja eri faktioiden sotureita. Olen itsekin joskus käyttänyt minifiguureja silloin kun perinteisiä miniatyyrejä ei ole ollut saatavilla, ja kyllä niissä kieltämättä jotakin aika innostavaa on.

Leave a comment