Dwarrowdeep

Olen taas ehtinyt seuraamaan mitä OSR-skenessä tapahtuu, ja silmään osui Greg Gillespien uusi julkaisu Dwarrowdeep, jonka Kickstarter keräsi hiljattain oikein mojovan rahoituksen. Gillespie on jo aikaisemmin julkaissut peräti kolme megaluolastoa, nimittäin Barrowmazen, The Forbidden Caverns of Archaian ja HighFell: The Drifting Dungeonin, jotka ovat kaikki monisataasivuisia opuksia. Kaikki kolme ovat siis valtavia seikkailulokaatioita, mutta myös oikein toimivia kokonaisuuksia, joka osoittaa nyt vähintäänkin sen, että Gillespien hallitsee vanhan koulukunnan proseduurit ja sen kuinka ne tuottavat sisältöä miltei itsenään. En itse osallistunut Kickstarteriin, mutta Dwarrowdeepin pitäisi ilmaantua lähipäivinä RPGNow-sivustolle muiden ostettavaksi, enkä pidä mahdottomana että hankkisin senkin.

Dwarrowdeepissä on mukana myös Stefan Poagin upeaa kuvitusta!

Dwarrowdeep käsittelee siis muinaista kääpiölinnoitusta, jota seikkailijat lähtevät tutkimaan. Ei liene sattumaa että siitä tulee välittömästi mieleen Keski-Maan Moria. Vaikka Moria on varmasti yksi luolastoseikkailujen innoittajista, ei siitä kuitenkaan oikein ole olemassa mitään kauhean hyvää seikkailua. Toki D&D-seikkailut kuten Forge of Fury (Richard Baker, 2000) ja Axe of the Dwarfish Lords (Skip Williams, 1999) tai MERP:n Moria: The Dwarven City (Peter Fenlon, 1984) ovat käsitelleet aihetta, mutta ihan megaluolastoksi niistä ei mistään ole. Olen itsekin pohtinut kuinka Moria taipuisi megaluolastoksi, joten Gillespien tuotos tulee toimimaan vähintäänkin inspiraationa. Aihe on kiehtova, joten pitänee palata sen äärelle kun olen saanut tutustuttua myös Dwarrowdeepiin.

1 comment

Leave a comment