Hawk & Moor

Kent David Kellyn uudehko D&D-historiikki Hawk & Moor on erittäin yksityiskohtainen katsaus Gary Gygaxin ja Dave Arnesonin yhteistyöhön 1970-luvun alussa. Kirja on mielestäni paljon kiinnostavampi kuin Michael Witwerin tuore Gygax-elämäkerta Empire of Imagination, joka sortuu vähän turhankin nostalgiseen käsittelyyn.

Hawk & Moorista jäi erityisesti mieleen Blackmoor-kampanjan alkuaikojen uskottava käsittely. Ensimmäistä kertaa tuntuu siltä että joku esittää loogisen kehityskulkuhistorian miniatyyripeleistä (Siege of Bodenburg) ja Braunsteineistä varsinaisiin roolipeleihin.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, ettei Hawk & Moor kuitenkaan ole mikään tieteellinen teksti, vaan innokkaan harrastajan kynästä. Se sisältää varmasti runsaasti virheitä ja epätarkkuuksia, mutta siitä huolimatta kirjan maalaama suuri tarinankaari tuntuu uskottavalta ja selkeältä: miten idea roolipelaamisesta vähitelleen syntyi? Kirjan ensimmäisen osan Kindle-version voi käydä lataamassa ilmaiseksi Amazonista.

Leave a comment