400. blogikirjoitus

Limun ropellukset on ollut eetterissä nyt kolme vuotta ja vajaa neljä kuukautta, jona aikana siinä on julkaistu yhteensä 400 kirjoitusta. Se on enemmän kuin ajattelin, kun laitoimme Iimun kanssa blogin pystyyn tammikuussa 2013. Toisaalta se on paljon vähemmän kuin monilla muilla blogeilla, mutta aktiivisempien joukossa ollaan, ainakin jos katsotaan suomenkielisiä roolipeliblogeja. Omasta mielestäni se on varsin kunniakas määrä.

Roolipelit ovat viime vuosina kokeneet aikamoisen renessanssin ja yhä useampi tunnustaa niiden aseman digipelien ohessa, ikään kuin valtavirtapelejä innoittavana ja eteenpäin ajavana voimana. Pelaamiseen liittynyt negatiivinen sosiaalinen stigma on jonkin verran höllännyt, samalla kun pelit ylipäänsä ovat vallanneet yhä suuremman osan ihmisten vapaa-ajasta. Roolipeleistä myös puhutaan aikaisempaa paljon enemmän.

Aika marginaalinen harrastus roolipelit silti edelleen ovat, ja sellaisena varmasti myös pysyvät, joten suomeksi kirjoitettu OSR-blogi ei oikein voikaan nousta yleisömenestykseksi. Se oli toki tiedossa kun blogia ryhdyttiin tekemään, mutta silti tuntuu välillä siltä kuin kirjoittaisi lähinnä itselleen. Siitä huolimatta blogin historiaan mahtuu toki myös muutamia suurempaa yleisöäkin kiinnostavia juttuja. Toivottavasti niitäkin tulee jatkossa vielä lisää.

Olen viime vuosina pelannut aktiivisemmin kuin koskaan, keskimäärin sata kertaa vuodessa, ja huomannut että roolipelit ovat minulle hyvin tärkeitä. Blogin kautta on ollut mielenkiintoista perehtyä tarkemmin harrastuksen historiaan ja alkuhämäriin. Vaikka aikaa roolipelien valmistelulle on nykyisin yhä vähemmän, olen huomannut kehittyneeni pelinjohtajana valtavasti. Tähän blogin historialliset katsaukset ovat antaneet valtavasti.

Kun oman kiinnostuksen kohteena olevat seikat harrastuksen historiasta ja itselle sopivasta pelitavasta on ikään kuin jo ratkaistu, on kuitenkin vaikeampaa keksiä aiheita joista kirjoittaa. Olen kuitenkin varovaisesti ajatellut, että ehkä vielä seuraavakin sata postausta tulee täyteen. Silloin kirjoitusten kokonaismäärä olisi tyylikäs puolituhatta. Jo nyt blogissa on reilusti yli 150 000 julkaistua sanaa, joka vastaa jo 2-3 keskivertoista suomalaista romaania. Se on huima määrä.

Leave a comment