OD&DITIES

Vanhoja fanzineja on kiinnostava lueskella. Nykyisen (ehkä jo hieman laantuneen) OSR-buumin voi väittää alkaneen OD&DITIES-fanzinesta, jota julkaistiin 11 numeroa vuosina 2001 – 2003. Lehti ei ole varsinaisesti OSR-johdannainen, lähinnä koska OSR-liikettä tai -asennetta ei ollut vielä 15 vuotta sitten lanseerattu, vaan pikemminkin yleinen retrohenkinen lehdykkä.

OD&DITIES ei ole mikään innovatiivisuuden kiteytymä, mutta ihan viihdyttävää luettavaa sille, joka on kiinnostunut OSR:n tee-se-itse-henkisyyden ilmenemismuodoista silloin, kun suurin osa roolipelaajista oli enemmän kiinnostunut D&D 3.5:sta ja ensimmäisistä indie-peleistä. Ensimmäisessä numerossa on mm. erilaisia talon sääntöjä, juttua NPC:tä ja kaupoista, sekä myös lyhyt sooloseikkailu. Viimeisessä numerossa on ihan kiinnostava artikkeli immortal-tason pelaamisesta.

Internet Archive kokoaa OD&DITIES:n kaikki numerot kätevästi tänne.

Leave a comment