Papers, Please

Hehkutetaan nyt täälläkin suhteellisen tuoretta Papers, Please -nimistä “puzzle-tietokonepeliä”, joka kertoo maahantuloviranomaisen työstä fiktiivisessä Arstotzkan valtiossa. Peli on äärimmäisen koukuttava esitys siitä, minkälaista on leimata ihmisten passeja päivästä toiseen, mutta samalla se herättelee tehokkaasti ajatuksia rajaviranomaisen työstä ja sen varjopuolista. Itse ainakin huomasin samastuvani viranomaisen työhön niin paljon että ihan hykertelin kun sain käännyttää porukkaa rajalta, sitä enemmän mitä riipaisevampia tarinoita maahan pyrkijöillä oli kerrottavana.

Papers, please on "dystooppinen dokumenttitrilleri", ainakin jos pelin kehittäjää Lucas Popea on uskominen. Lisätietoja täältä. http://store.steampowered.com/app/239030?l=finnish
Papers, please on “dystooppinen dokumenttitrilleri”, ainakin jos pelin kehittäjää Lucas Popea on uskominen. Lisätietoja täältä.

Tällainen omista reaktioistaan shokeeraantuminen taitaa olla pelin perimmäinen tarkoituskin, mutta vastenmieliseen rajaviranomaiseen samastuminen ja eläytyminen on harvoin ollut näin hauskaa. Eläytyminen myös tekee Papers, Pleasesta jonkinasteisen roolipelin, ainakin sen kaikkein populaareimman määrittelyn mukaan, joten sen mainitseminen täälläkin on perusteltua. Lisäplussaa tulee tietysti pelin hienosta grafiikasta, joka muistuttaa ilmiömäisesti 80-luvun tietokonepeligrafiikkaa; ja tuo samalla tietysti pelin aihepiirin entistä kouriintuntuvammin iholle. Limun ropellukset suosittelee varauksetta!

Pelistä pitäisi löytyä ilmainen beta-versio täältä ja Steamin kautta jaeltu kokoversio (hinta huimat 9e) täältä.

Leave a comment