Hobby Shop Dungeon

Roolipelaamisen alkuaikojen luolastoihin liittyy paljon legendoja ja tarinoita. Se ei sinänsä ole ihme, sillä kukapa ei haluaisi pelata Gygaxin alkuperäisessä Greyhawk-luolastossa tai Arnesonin Blackmoorissa? Legendat tietysti paisuvat, kun alkuperäistä ei enää voi tavoittaa. Greyhawkia ei koskaan julkaistu alkuperäisessä muodossaan. Olisiko Gygaxin pelitapaa toisaalta ylipäänsä voinut saada mahtumaan kirjan kansien väliin? Alkuperäisten luolastojen tavoittaminen voi myös muodostua pakkomielteeksi: grodog’s Greyhawk on erittäin kunnianhimoinen ja onnistunut yritys toisintaa Gygaxin luolasto säilyneiden fragmenttien perusteella.

Kuva: Tome of Treasures
Hobby Shop Dungeonin valtavan kokoinen kuudes taso. Kuva: Tome of Treasures

Toinen, ehkäpä vähemmälle huomiolle jäänyt, legendaarinen luolasto on Gygaxin pojan Ernie Gygaxin ja Terry Kuntzin yhdessä suunnittelema ja Ernien 70-luvulla Dungeon-kaupassa vetämä Hobby Shop Dungeon. Sen laajuuden edessä ei voi kuin nostaa hattua. Tällä kertaa alkuperäinen kokemus on edelleen saavutettavissa, varsinkin kun Ernie on hiljattain kaivanut luolaston naftaliinista takaisin säännölliseen pelaamiseenTäältä voi lukea lisää ja katsella kuvia alkuperäisestä:

Literally, hundreds of players entered the Dungeon Hobby Shop Dungeon. Ernie tells tale of one night with 22 players in the shop that gamed until he had to open the store the next morning at 10 o’clock! All delving the six deadly levels of the Dungeon Hobby Shop Dungeon at once. In the end only four survivors would escape the dungeon, all having nearly made it to third level with several magic items each! The rest of the crew shouted encouragement and cheered them on their success.

3 comments

  1. Tuosta kuvasta tulee mieleen jotkut isojen poikien väsäämät luolastot 1980-luvun Rovaniemellä. Tajuttoman laajoja, huoneet täynnä kaikenlaisia päänsekoitusviritelmiä, täyttä anarkiaa alusta loppuun. Jostain ajan hengestä ne kai sikisivät, koska esikuvia tuskin oli hirveästi.

Leave a comment