D&D Next, -1

Ahaa!

Onneksi seuraan Jeff Rientsin blogia, muuten en olisi tajunnut että D&D Next on täynnä kaiken maailman huijaustaikoja: kolmostason loitsu Revivify herättää henkiin alle tunnin kuolleena olleita, sleep kestää vain minuutin ja Charm Person on vain varjo entisestään. Keskittyminen pelkkään Invisibility-taikaan selkeästi kostautui, kun uuden laitoksen todelliset design-mokat ovat muualla. Aavistelinkin että tässä on koira haudattuna.

Vaikka kuvatekstissä on virhe, saa tästä jonkinlaisen kuvan Fireballin murhaavuudesta. Kuva: Brilliant Gameologists
Vaikka kuvatekstissä on virhe, saa tästä jonkinlaisen kuvan Fireballin murhaavuudesta. Kuva: Brilliant Gameologists

Se ei kuitenkaan ole Jeff’s Gameblogin tärkein anti tällä kertaa. Olennaisinta on Fireball-taian käsitteleminen tavalla, jota en olisi osannut kuvitellakaan. Jos seurataan ykköslaitoksen AD&D:tä, on Fireball hengenvaarallinen suljetuissa luolastoissa, sillä se leviää kulmien taakse ja täyttää huonekaupalla luolastoa tappavalla tulimerellä. Kuinka nerokasta! Huomaan olevani aivan liian mukava DM…

Leave a comment