20 kysymystä: Shahar-kampanja

Jeff Rientsin 20 kysymystä, tällä kertaa sovellettuna Shahar-kampanjaan.

What is the deal with my cleric’s religion?
Kaupungissa on kuusi pääuskontoa, joista Kamakan temppeli hallinnoi kaupungin vesivaroja, Nephelen temppeli suorittaa ilmahautauksia, Sekhmetin temppeli ylläpitää pyhää tulta ja Amurrun temppeli vastaa kaupungin alaisista katakombeista. Neaeran temppeli on puolestaan kuu-uskonto ja Shaharin temppeli seuraa auringon jumalaa ja palvoo tämän taivaasta pudonnutta poikaa. Lisäksi pohjoisen barbaarit palvovat jumalaansa Cromia. Kaikki ei ole kuitenkaan sitä, miltä näyttää. Monet kertovat että kaupungin uskonnot perustuvat salattuihin rituaaleihin, ihmisuhreihin ja sanoinkuvamaattomiin julmuuksiin. Jumalat ovat pettäneet ihmiset, sanotaan, mutta on jäljellä myös joitakin oikeamielisiä pappeja jotka taistelevat pahaa vastaan.

Where can we go to buy standard equipment?
Perustarvikkeita voi ostaa melkein mistä tahansa päin Shaharia, joskin arvokkaimpien tarvikkeiden kauppa on keskittynyt Alakaupungin Suureen basaariin. Tarvikkeiden saatavuus määräytyy ACKS:n pätevän Market Class -taulukon mukaisesti.

Where can we go to get platemail custom fitted for this monster I just befriended?
Taitavimmat sepät löytyvät Suuresta basaarista, eikä heille ole temppu eikä mikään valmistaa panssareita kaupunkiin kauppaa tekemään tulleille mäkijäteille, tai pelajaahahmojen uusille hirviöystäville.

Who is the mightiest wizard in the land?
Kaupungissa on kolme mahtavaa velhoa: Shimrod, Ulcalothe ja Malik Tura. Jokainen heistä hallitsee muun kaupungin ylle kohoavasta tornistaan käsin äärimmäisen vahvaa taikuutta. Monet sanovat, että Malik Tura olisi heistä kaikkein voimallisin, mutta toiset vannovat Ulcalothen nekromanttisiin kykyihin.

Who is the greatest warrior in the land?
Shahar ei ole tunnettu taistelijoistaan, ainakaan vielä. Joitain kovan tason miekanheiluttajia on, vaikkapa Kuningattaren vartion komentaja Dene Rus tai gladiaattorilegenda Sahrok, mutta kukaan heistä ei omaa yliluonnollista kyvykkyyttä.

Who is the richest person in the land?
Raha on kerääntynyt paitsi kaupungin taikureiden, aatelisten, kuningattaren ja temppeleiden haltuun, myös kauppiaiden omistukseen. Idästä tulevat kääpiökauppiaat ja heidän johtajansa Domik Bitum hallitsevat pohjoisen Innarlithin kauppamiesten kanssa aavikon halki kulkevaa mauste-, kulta- ja orjakauppaa.

Where can we go to get some magical healing?
Kaupungin kuudesta temppelistä voi kysyä parannusta, mutta viisas pysyy kaukana ainakin Kamakan, Nephelen, Sekhmetin ja Amurrun temppeleistä. Vähän turvallisempaa on asioida Neaeran ja Shaharin pappien kanssa, joskin heidänkin toimintaansa ohjaavat oudot ja vieraat tavat.

Where can we go to get cures for the following conditions: poison, disease, curse, level drain, lycanthropy, polymorph, alignment change, death, undeath?
Suurin osa temppeleistä voi parantaa vähäisempiä tauteja, myrkytysoireita ja kirouksia, mutta sitä pahempiin vitsauksiin ei aina ole parannusta. Huhutaan kuitenkin että Neaeran papit osaisivat huijata itseään kuolemaa.

Is there a magic guild my MU belongs to or that I can join in order to get more spells?
Kaupungissa ei ole taikureiden kiltaa. Uusia taikoja voi oppia hankkimalla itselleen mestarin tai oppi-isän, myös saamalla haltuunsa taikakirjoja ja kääröjä. Kaikki vähänkään voimallisemmat taikurit tietysti vartioivat salaisuuksiaan mustasukkaisesti.

Where can I find an alchemist, sage or other expert NPC?
Kaupungissa on useita viisaita tietäjiä, alkemisteja ja ammattilaisia. Tässä tapauksessa ainoa rajoitus on raha, ja kenties oikeanlaisen ammattihenkilön löytäminen.

Where can I hire mercenaries?
Kaupunki on täynnä epätoivoisia onnenonkijoita, jotka tekevät mitä tahansa rahan vuoksi. Jos tarve koskee armeijan hankkimista, voi sellaista yrittää palkata aavikon heimoista, idän kääpiöistä tai pohjoisen barbaareista.

Is there any place on the map where swords are illegal, magic is outlawed or any other notable hassles from Johnny Law?
Ei

Which way to the nearest tavern?
Shaharin on tunnettu paitsi tavernoistaan, myös erilaisista epämääräisistä teehuoneista, huumeluolista, kaksintaisteluareenoista ja vaarallisista uhkapeleiluolista. Punainen djinni on seikkailijoiden suosiossa oleva taverna, ei vähiten siksi että tavernan kellarista on suora yhteys kaupungin alapuolisiin luolastoihin. Muita mainittavia juottoloita ja hämäriä kuppiloita ovat Zothique, Kirotun minotaurin majatalo, Meduusan päiväuni ja Ikuinen puutarha.

What monsters are terrorizing the countryside sufficiently that if I kill them I will become famous?
Kaupungin ulkopuoliset erämaat ja aavikot ovat äärimmäisen vaarallista aluetta. Demonit riivaavat kaupungin ulkopuolisia entisiä temppeleistä ja hylättyjä kyliä, Rosvojoukot, kammottavat pedot ja hirvittävät lohikäärmeet piinaavat varomatonta matkalaista.

Are there any wars brewing I could go fight?
Tällä hetkellä Shahairn ympäristössä ei ole käynnissä yhtäkään sotaa, joskin hiekkaprinssien, innarlithilaisten ja idän kääpiöiden välit ovat erittäin turvonneet, joten sodan puhkeaminen on vain ajan kysymys.

How about gladiatorial arenas complete with hard-won glory and fabulous cash prizes?
Kaupungin alla on huhujen mukaan useita kaksintaisteluareenoita, joissa armottomat soturit kamppailevat viimeiseen asti. Sanotaan että yksi näistä areenoista, Jumalaton teatteri, uhraa voittajat ja henkiinjääneet jumalille, sen jälkeen kun taistelumenoja seuranneet kaupunkilaiset ovat saaneet tyydytettyä verenhimonsa.

Are there any secret societies with sinister agendas I could join and/or fight?
Kaupunki on täynnä juonittelua ja salaseuroja, joiden toimintaan sekaantumisen hintana on usein kuolema. Kaduilla huhutaan että useimmat kaupungin uskonnoista olisivat jollakin tavalla kytköksissä näihin salaseuroihin.

What is there to eat around here?
Shahar on hienostuneen ruoka- ja juomakulttuurin keskus. Hedelmätarhoissa kasvaa eksoottisia herkkuja, karavaanit tuovat vieraita mausteita läheltä ja kaukaa. Oudot suitsukkeet ja huumaavat juomat saavat seikkailijan pään pyörälle.

Any legendary lost treasures I could be looking for?
Kaupungin alaiset luolastot ovat täynnä muinaisia salaisuuksia, hautaholveja ja aarteita, jotka vain odottavat rohkeita seikkailijoita, tai sellaisia jotka selviäisivät hengissä takaisin.

Where is the nearest dragon or other monster with Type H treasure?
Kaupunkia ympäröivillä aavikoilla ja niiden takaisilla vuorilla on useita eri lohikäärmeitä, mutta jotkut kertovat että niitä löytyisi myös kaupungin alaisista luolastoista.

1 comment

Leave a comment