Parasta D&D-taidetta?

Monet alkuperäisistä D&D-kuvittajista ovat saavuttaneet ikonisen aseman. David Trampierin tai Russ Nicholsonin rosoiset mustavalkokuvat ovat olleet itselle ihan siellä kärkipäässä, eikä Larry Elmoren tai Keith Parkinsonin upeissa kansitaiteissaakaan ole mitään vikaa, puhumattakaan Erol Otuksen hapokkaasta lähestymistavasta. Vaikka osassa yllä luetelluista viehättää nimen omaan viimeistelty piirrosjälki, on jonkinlainen itetaidemaisuus ollut itselleni aina tärkeä osa D&D-taidekokemusta.

Siksi ilahduinkin kun sain tietää Flickr-käyttäjä Stefanin D&D:tä käsittelevistä lyijykynäpiirroksista. Ne ovat juuri sopivan innostuneita aiheestaan etteivät pienet tekniikan puutteet vaikuta taide-elämykseen ainakaan negatiivisesti, pikemminkin päinvastoin. Varhaiselta 80-luvulta peräisin olevat piirrokset kiteyttävät ainakin minulle D&D:n tunnelman. Mukana on niin seikkailijaryhmää kuvaavia ryhmäpotretteja kuin upeita taistelukuvauksia siitä kuinka seikkailijat kerta toisen jälkeen kohtaavat ylivoimaisia vihollisia ja voittavat. Alla muutamia poimintoja 91 kuvan upeasta kokonaisuudesta.

Leave a comment