Moonstone – A Hard Days Knight

Vieläkään ei ole löytynyt aikaa kirjoitella pidempiä blogikirjoituksia, mutta odotellessa kannattaa pelailla Moonstone – A Hard Days Knight -tietokonepeliä kultaiselta 1990-luvulta. Mindscapen kehittämä peli ilmestyi Amigalle alunperin vuonna 1991 ja vuotta myöhemmin PC:lle. PC-versio löytyy nykyisin helposti erilaisilta abandonware-sivustoilta, joissa sitä jaellaan ihan alkuperäisen julkaisijan luvalla. Esim. Abandonia.com:sta voi käydä nappaamassa omansa.

Moonstone
Lohikäärme käräyttää rohkeimmatkin ritarit tuhkaksi. Mindscapen Moonstone – A Hard Days Knight vuodelta 1992.

Pelissä ohjataan fantasiamaailmassa seikkailevaa ritaria, joka yrittää saada käsiinsä mystisen kuukiven. Ritareita on valittavana neljä erilaista (sininen, keltainen, vihreä ja punainen) ja maailmasta löytyy paljon seikkailtavaa, mm. helpoimpia troggeja ja rottamiehiä, vaarallisia peikkoja ja mutamiehiä tai pahimpana maailmaa terrorisoiva punainen lohikäärmeja ja kuukiveä vartioivat demonit. Peli on sen verran vaikea, että kunnon walkthroughsta on varmasti apua. Ja kaikkein hauskinta on tietysti pelata kavereiden kanssa!

Moson
Maailman neljä eri aluetta ja keskellä sijaitseva Jumalten laakso. Mindscapen Moonstone – A Hard Days Knight vuodelta 1992.

Leave a comment