Roolipelaamisen isä

Monet osaavat yhdistää Gary Gygaxin roolipelaamisen syntyyn, mutta harvempi tietää että itse asiassa Dave Arneson pelikavereineen kehitti maailman ensimmäisen roolipelisysteemin joskus vuonna 1970. Systeemi oli pitkälti se sama, jonka Gygax sitten pari vuotta myöhemmin toimitti ja julkaisi Dungeons & Dragonsina. Kuten asiaan perehtyneet tietävät, on Arneson varsin ristiriitainen persoona, joka herättää Gygaxia enemmän kielteisiä tunteita. Silti Arnesonin roolia ja merkitystä roolipelaamisen taustalla ei kannata väheksyä, sillä Arnesonin porukka on mm. “keksinyt” luolastot ja hit pointit.

Dave Arneson ratsastaa lohikäärmeellä. Kuva: http://lucca2009.luccacomicsandgames.com/index.php@id=390.html
Dave Arneson ratsastaa lohikäärmeellä. Kuva: Lucca Comics and Games

Kannattaa lukea GameSpyn loistava Dave Arneson -haastattelu melkein kymmenen vuoden takaa, josta Arnesonista saa paljon mainettaan leppoisamman kuvan.

1 comment

Leave a comment