Alkuperäisen D&D-elokuvan käsikirjoitus

D&D:n historiasta kiinnostuneiden kannattaa lukea Jon Petersonin hieno juttu alkuperäisen D&D-elokuvan tuotannosta ja siitä, miksei elokuvaa koskaan julkaistu. Gary Gygaxin esikuvina elokuvan valmisteluissa olivat ensimmäinen Star Wars -elokuva ja Spielbergin Raiders of the Lost Arc, mutta D&D-elokuvaprojektista valmistui monen vuoden vääntämisen jälkeen lopulta pelkkä käsikirjoitus, vaikka samanniminen animaatiosarja toki osia elokuvasta lainaileekin.

Kuva: The Escapist
Kuva: The Escapist

Hyvien ja tunnelmallisten fantasiaelokuvien tekeminen on tunnetusti hyvin vaikeaa, eikä kokonaisuudessaan uskottavia pätkiä ole kovinkaan montaa. Pidän Petersonin tavoin todennäköisenä, ettei Gygaxin innostus olisi riittänyt klassikkoelokuvan tekemiseen, mutta voin toki olla väärässäkin. Kiinnostava artefakti käsikirjoitus kuitenkin on…

Leave a comment