Hyvää Gygaxin päivää!

Taas on vuosi vierähtänyt ja D&D:n toisen keksijän Gary Gygaxin syntymäpäivä on ovella. Päivä on samalla eräänlainen roolipelaamisen juhlapäivä joten nyt kaikki pelaamaan! Omalle kohdalle ei osunut pelipäivää kun olen lomamatkalla, mutta ensi viikon keskiviikkona on luvassa taas hyvin lupaavalta vaikuttavaa Blades in the Darkia. John Harperin tekemässä pelissä ohjataan muiden pelaajien kanssa yhdessä omaa varkaiden kiltaa, jonka nimissä sitten suoritetaan erilaisia hämäräkeikkoja. Takana on yksi pelikerta, joten mitään kauhean lopullista en osaa pelistä sanoa, mutta ainakin mekaniikat ovat kiinnostavan lautapelimäisiä ja maailmakin ihan tunnelmallinen.

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Jos muuten satut Ropeconiin lauantaina, tule moikkaamaan kun kerron työn puolesta Suomen pelimuseon ensi vuonna järjestämästä roolipelinäyttelystä. Museo kerää näyttelyä varten roolipelimuistoja, joten käy muistelemassa miten olet aloittanut pelaamisen ja mitä se sinulle merkitsee. Samassa yhteydessä voit käydä ottamassa oman pelipotrettinsa museon valokuvaaja Saana Säilynojan kuvauspisteellä tai täyttämässä muistolomakkeen pelitutkija Jaakko Stenrosin vetämässä työpajassa. Kuvauspiste on avoinna lauantaina klo 12 – 16 ja työpaja lauantaina klo 15 – 17. Saanan ottamat kuvat saa myös omaan käyttöön!

Leave a comment