Delicious in Dungeon

Maailma on omituinen paikka, jopa niin omituinen että on olemassa luolastohirviöiden kokkailua käsittelevä manga. Ryōko Kuin kynästä lähtöisen olevan Delicious in Dungeonin perusasetelma käsittelee ikonisten D&D-hirviöiden syömistä. Pystyäkseen pelastamaan päähenkilön siskon punaisen lohikäärmeen vatsasta, tarvitsevat seikkailijat rahaa. Säästöjen toivossa he ryhtyvät syömään luolastosta löytyviä hirviöitä, kuten sieniolentoja, golemeja, mimicejä ja limoja. Mikä voisi mennä vikaan!

Mukana myös reseptit ja ravintoarvot! Kuva: Art Ducko

Erityisen ilahduttavaa on, että manga käsittelee aivan kuin minkä tahansa D&D-seikkailijaryhmän edesottamuksia, tällä kertaa vain hieman erilaisesta näkökulmasta. Delicious in Dungeonia on nyt ilmestynyt kolmisenkymmentä tarinaa, joista osa on jo käännetty englanniksi. Ja lisää on ilmeisesti tulossa. Hirviöiden syömisestä olemme puhuneet omassakin kampanjassa, lähinnä NetHackin syömällä hankittavien ominaisuuksien innoittamina. Täytynee siis tutustua tarkemmin!

Leave a comment