Muinaista alkemiaa

Viimeistellyt alkemiasäännöt tuntuisivat puuttuvan kaikista D&D-laitoksista. Monissa laitoksissa puhutaan erilaisista resepteistä ja niihin tarvittavista komponenteista ja jopa määritellään komponenteille valmiita hintoja ja vaatimustasoja, mutta missään en ole nähnyt valmista listaa siitä, minkä otusten osia eri resepteihin lopulta tarvitaan. Sellainen helpottaisi kummasti pelaamista, kun oman listan tekeminen on kuitenkin suhteellisen vaativaa ja tällaisen materiaalin hatusta vetäminen on suhteellisen hankalaa.

Joseph Wright of Derby: The Alchemist in Search of the Philosopher's Stone
Joseph Wright of Derby: The Alchemist in Search of the Philosopher’s Stone

Ennen kuin nyt! Huomasin sattumalta, että valmis alkemiasäännöstö löytyy Judges Guildin Ready Ref Sheetsistä. Vaikkei sekään ole mitenkään täydellinen tai lopullinen, on siinä sentään jotakin jonka ympärille voisi rakentaa kokonaisvaltaisemman kokonaisuuden. Judges Guild ei petä koskaan!

Leave a comment