Pientä päivitystä

Viime aikoina on löytynyt aika huonosti aikaa blogin päivittämiseen. En ole tainnut kirjoittaa mitään varsinaisesti uutta tämän vuoden puolella. Viimeisin suurempi ponnistus oli viime vuoden puolella julkaistut Aloittelevan– ja Edistyneen luolamestarin oppaat. Toki blogissa on pyörinyt uutisia, taidetta ja mielenkiintoisia sitaatteja, mutta mitään omaa luomusta ei ole hetkeen saatu puskettua ulos. Niin harmillista kuin se onkin, johtuu se yksinkertaisesti muista kiireistä.

Lupailin vuoden vaihteen paikkeilla, että Aloittelevan- ja Edistyneen luolamestarin oppaista on alkuvuodesta tulossa PDF-versiot, mutta nekin ovat toistaiseksi juuttuneet tuotannollisiin ongelmiin. Uskoisin kuitenkin, että saamme PDF:t lähiaikoina viimeisteltyä. Kiitos siitä kuuluu ennen kaikkea Seppo Raudaskoskelle, joka jaksoi käydä lävitse tekstiä punakynän kanssa. Samalla parani myös tekstien sisältö!

Viime aikoina blogi on täyttynyt vanhoista maalaustaiteen helmistä. Taidehistoriallinen puolen esittely on mielestäni hyvin kiinnostavaa, joskin se menee jonkin verran ohitse blogin varsinaisesta tarkoituksesta. Erityisesti kiinnostaa kuvitteellisten maailmojen ja paikkojen kuvaaminen kuvataiteen keinoin, varsinkin barokin ja romantiikan aikaan. Toisaalta kiinnostaa myös se, kuinka taidehistoria on vaikuttanut nykyiseen fantasiataiteeseen. Ehkäpä kasaan myöhemmin tänä vuonna uuden taidehistoriallisen kokonaisuuden…

Haluaisin blogiin ennen kaikkea enemmän sisälöä omiista maailmanrakennus ja kampanjamateriaaleistani, mutta tuntuu ettei niiden julkaisukelpoisiksi viimeistelemiseen oikein riitä aikaa. Takataskussa olisi vaikka kuinka erilaista materiaalia omista kampanjoista, mutta myös pöytälaatikkoon jääneistä kokonaisuuksista. Järkevintä olisi varmaan aloittaa pienestä, esim. erilaisten pienten luolastojen ja muiden seikkailupaikkojen esittelemisestä, mutta katsotaan kuinka tässä käy.

Blogin päivitystahti pysynee jatkossakin aika vaatimattomana, ainakin kesään asti. Katsotaan sen jälkeen, josko saataisiin taas uutta puhtia julkaisemiseen. Silti blogista voi luultavasti jatkossakin lukea lähinnä uutisia ja uudelleenpostauksia eri puolilta internetiä, joten hanskoja ei olla ripustamassa pysyvästi naulaan…

2 comments

  1. Noi maalaukset on ollu kuitenkin tosi jees. Ne on hienoja.

    Pitkiä tekstejä taas en yleensä ees jaksa lukea, luettavaa on nykyään niin paljon. Yleensä kaiken saa sanottua lyhyemminkin, mutta toisaalta harva asia on relevanttia kaikille. Se on vähän että mitä etsii ja mikä sattuu ketäkin kiinnostamaan.

Leave a comment