Mitä roolipelejä olen pelannut?

Useimmat roolipelit ovat perussäännöiltään aika samanlaisia. Siitä huolimatta pelipiireissä kiistellään paljon sääntöjen eduista muihin nähden. Silloin pienetkin yksityiskohdat säännöissä voivat tuntua merkityksellisiltä. Pidän itsekin jossain määrin sääntöjen lueskelusta ja vertailusta, joskin sääntönippeliys on viime vuosina saanut monen kohdin väistyä erilaisen roolipelimateriaalin (seikkailujen, ideoiden) lueskelun tieltä.

Jäin pohtimaan mitä eri roolipelejä olen varsinaisesti pelannut ja päädyin alla olevaan lähemmäs 30 pelin listaan:

Basic D&D, RuneQuest, KERP, Twilight: 2000, 2300 AD, Space Opera, Call of Cthulhu, Cyberpunk 2020, Godbound, Trail of Cthulhu, Lacuna, Warhammer Fantasy RPG, ACKS, D&D 3.5, AD&D (2. laitos), GURPS, E.N.O.C., Heimot, Top Secret / S.I., Space: 1889, MechWarrior, Chill, Fate Core, HarnMaster, Pathfinder, Taru sormusten herrasta -seikkailupeli, Torchbearer, Ars Magica, Basic Role-Playing

Luultavasti useita pelejä unohtui, enkä listannut saman pelin eri sääntölaitoksia muista kuin D&D:stä ja sen johdannaisista. Listasta puuttuvat myös (lukuisat) omat ja kavereiden tekemät systeemit.

Oma pelihistoria on varsin monipuolinen, mutta kyllä mielessä aina välillä pyörii myös pelejä joita haluaisin pelata tai peluuttaa, usein liittyen tiettyihin kampanjaideoihin. Ainakin näitä toivoisin pelaavani joskus tulevaisuudessa:

The Burning Wheel, Paranoia, Amber Diceless RPG, OD&D, Rolemaster, Earthdawn, Metamorphosis Alpha, Star Frontiers, Gamma World, Gangbusters, Tunnels and Trolls, Pendragon, Boot Hill, Bunnies and Burrows, Shotguns & Saddles, Dungeon Crawl Classics, Dying Earth, En Garde!

Leave a comment