Pelicon Suomen pelimuseossa lauantaina!

Suomen pelimuseossa Tampereella on tämän viikon lauantaina luvassa kiinnostava lauta- ja roolipelikokonaisuus, kun Pelicon valtaa museon. Tapahtumassa pääsee pelailemaan roolipelejä ainakin D&D pelipäivien ja Pathfinder Society Tampereen johdolla. Roolipelien lisäksi luvassa on valtava kattaus lautapelejä Lautapeliseuran kokoelmista. Lisäpöhinää voi seurata Facebookissa. Sinne siis!

pelicon_2017_v1d_1024


Paikka: Suomen pelimuseo, museokeskus Vapriikki, Tampere (Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere)
Aika: 10.6.2017 klo 11.00 – 17.30
Hinta: Museon sisäänpääsy, aikuiset 12€ ja lapset 6€ (7-17 vuotta)
Järjestäjät: Suomen pelimuseo, Ropecon 2017, Lautapelikahvila Taverna, Lautapeliopas, Pathfinder Society Tampere, Tampereen D&D pelipäivät
Erityisnäyttely: Museossa on menossa Ropecon-aiheinen näyttely

Pelimuseossa on mahdollisuus pelata lauta- ja pöytäroolipelejä, opastettuna ja opastamatta. Pelaamiseen on varattu kymmenen pelipöytää ja pelejä voi pelata seuran, museon ja Lautapelikahvila Tavernan valikoimasta. Pöytäroolipeleistä vastaavat Tampereen D&D pelipäivät ja Pathfinder Society Tampere. Kokeilemme myös kahta uutta konseptia: pelitohtoreita ja hahmotohtoria, joista puheohjelman jälkeen tarkemmin. Puheohjelma:

11.00 – 11.15 Tervetulosanat (Niklas Nylund / Suomen pelimuseo & Mauri Sahlberg / Suomen lautapeliseura ry)
11.15 – 11.45 Mitä Ropeconissa tänä vuonna tapahtuu (Pekka Wallendahl / Ropecon 2017)
12.00 – 12.30 Johdanto lautapelaamiseen (Tuomo Pekkanen / Suomen lautapeliseura ry)
13.15 – 13.45 Kaksikymmentä lautapeliä, jotka kaikkien pitäisi tuntea (Mikko Saari / Lautapeliopas)

Pelitohtorit
Onko sinulla peli-idea ja haluaisit kertoa siitä jollekulle? Onko sinulla proto ja haluaisit esitellä sitä? Lautapelioppaan ja Lautapeliseuran pelitohtorit Mikko Saari, Mauri Sahlberg ja Tuomo Pekkanen ovat käytettävissäsi. Varaa 20 minuutin aika tohtorille. Luonnollisesti tiedämme eniten lautapelien suunnittelusta, julkaisemisesta ja pelaamisesta, mutta peli kuin peli, annamme jotakin rakentavaa palautetta. AIkoja voi varata välille 11.20 – 13.20 ja 15.20 – 17.00. Varauskirja löytyy Areenalta.

Hahmotohtori
Oliko sinulla juuri maailman mahtavin hahmo, maailman mahtavimmassa pelissä ja haluaisit kertoa siitä jollekulle? Oletko juuri menossa peliin ja hahmosi ahdistaa sinua? Pitäisi kirjoittaa uusia hahmoja peliin, mutta takki on tyhjä? Hahmon tausta ei tunnu oikealta? Tervetuloa hahmotohtorille. Hahmotohtori antaa vertaistukea – tohtori on itse kirjoittannut/luonut satakunta hahmoa – niin live- ja pöytäroolipeleihin kuin näytelmiinkin. Tässä hahmossan hahmotohtori Mauri Sahlberg ei edes pure. Tervetuloa – vaikka avautumaan tai hypettämään, kuuntelen tarvittaessa koko vartin keskeyttämättä. Vartin aikoja voi varata Areenalta väleille 12.30 – 13.15 ja 14.00 – 15.15.

Leave a comment