SIIS ry visailee

Eilen oltiin iloisia ja juhlittiin SIIS ry:n pikkujouluja. Tänään ollaan vähän vähemmän hilpeitä, mutta laitan silti tännekin eilisen SIIS ry:n visan kysymykset. Vastaukset tulee ensi viikon lopulla, kunhan vain kerkeän istahtaan koneen ääreen. Kommenttikenttään voi vastailla, mutta googlea ei saa käyttää 😉

Kierros 1:

1) Kenen nimi tai keiden nimet lukevat Dungeons & Dragonsin alkuperäisen painoksen (vuodelta 1974) kannessa.

2) Missä pelissä seikkailevat Cloud Strife, Barret Wallace, Tifa Lockhart, Aerith Gainsborough? Nämä ovat siis hahmojen alkuperäisnimet, ne voi toki myös vaihtaa.

3) Montako kappaletta suomenkielistä D&D-punalaatikkoa myytiin yhteensä (Fantasiapelien arvio). 10 % toleranssi.

4) “Roolipelinoppasetissä” on tavallisesti 6 noppaa (d4, d6, d8, d10, d12, d20). Mikä niistä EI ole Platonin kappale, eli “säännöllinen monitahokas, jonka tahkot ovat keskenään yhteneviä säännöllisiä monikulmioita, ja jonka jokaisesta kärjestä lähtee yhtä monta särmää.”

5) Mikä on Lontoossa sijaitseva, maailman ”suurin” sarjakuviin, fantasiakirjallisuuteen ja roolipeleihin erikoistunut kauppa. Nykyään kauppa on toki myös osa internettiä.

6) Arnold Schwarzeneggerin esittämällä Conanilla on kaksi kanssaseikkailijaa Conan barbaari -elokuvassa. Minkä nimisiä kumppanit olevat (taikuria ei lasketa kanssaseikkailijaksi)?

7) Mikä on uusimman Magic the Gathering -blokin nimi?

8) Mitkä hahmoluokat löytyvät alkuperäisestä HeroQuest-lautapelistä? Kyseessä on siis Steve Bakerin suunnittelema ja Milton Bradleyn ja Games Workshopin vuonna 1989 julkaisema peli.

9) Sandy Petersen on Call of Cthulhu -roolipelin ensimmäisen painoksen (1981) pääasiallinen kehittäjä. Minkä tunnetun tietokonepelin tekijätiimissä Petersen vaikutti vuonna 1993?

10) Risto “Nordic” Hieta on useimmille tuttu suomalainen roolipelivaikuttaja. Nordic on myös julkaissut kymmenkunta roolipeliä. Mainitse Nordicin julkaisemista (ei pöytälaatikko-) roolipeleistä viisi!

Kierros 2:

Kenen taidetta?

11)

1

12)

2

13)

3

14)

4

15)

5

16)

6

17)

7

Kierros 3:

Mikä peli/maailma/manner/planeetta?

18)

1

19)

2

20)

3

21)

Map of the Flanaess

22)

5

23)

6

Kierros 4:

2 pistettä oikeasta vastauksesta ja -1 piste väärästä. Saa jättää vastaamatta.

24) D&D 3.0 Player’s Handbookin mukaan: kumpi on fyysisesti isompi, halfling vai gnome?

25) Games Workshopin Blood Bowlin 2:n painoksen basic setissä tulee säännöt kahdelle haltiajoukkuueelle. Mitkä ne ovat?

26) Mikä on 2300AD-pelin vihamielisen muukalaisrodun nimi? Rotu on hyönteismäinen ja sen nimikin viittaa kopppakuoriaisiin.

27) Varmaan suurin osa täällä olevista tietää mikä on Melf’s Acid Arrow. Harvempi tietää että Melf oli Gygaxin pojan Luken pelihahmo alkuperäisessä Greyhawk-kampanjassa. Mistä tulee Melfin nimi?

28) Mitkä kuuluisat Dungeons & Dragons -olennot/hirviöt eivät kuulu D&D:n kolmaspainoksen OGL (open game license) -lisenssiin, vaan ovat osa ns. “product identitya”? Hirviölistassa on 11 nimeä. Kahdesta saa 1 pisteen, viidestä saa 2, kahdeksasta 3 ja kaikista 4.

Leave a comment