Pahvisia linnoja roolipeleihin

Venäläinen UMBUM tekee aika mukiinmeneviä ja ennen kaikkea edullisia miniatyyrilinnoja ja muuta roolipeleihin sopivaa pahvista. Näissä pahvi ei kuitenkaan ole mitään ruipeloa ja vaappuvaa, vaan tuntuisi kantavan myös metalliset miniatyyrit, sillä materiaali on valmistajan mukaan 1,5 mm paksua. Suurin osa rakennuksista ja linnoista on avattavissa, niin että ukkelit saa aseteltua myös taloihin sisään. Skaala vaikuttaisi olevan ihan sopiva myös roolipeliminiatyyreille (28 mm), joten näitähän voisi oikeasti tilatakin.

Keskiaikaiseen makuun löytyy ainakin pari erilaista linnaa ja toistakymmentä erilaista rakennusta, joten tarjonnasta saa rakennettua jo aika mukavan kokoisen keskiaikaisen kaupungin. Miniatyyrirakennukset on taiten tehty, niin että sisätilat on sisustettu ja portaat kulkevat luonteasti eri kerrosten välillä. Keskiakaisten talojen ja linnojen lisäksi tarjolla näyttäisi olevan myös esim. villin lännen kaupungin rakennusaineksia ja jonkin verran myös futuristista tavaraa esim. Cyberpunk tai Necromunda-peleihin.

Hinnat ovat miniatyyreissä kohdallaan, ja esim. kuvissa näkyvä linna irtoaa verkkokaupasta viidellätoista dollarilla. Pienempiä rakennuksia saa kympillä tai alle, ja erilaisten “bundlejen” osana niiden hinta putoaa jo lähelle viittä euroa rakenusta kohden. Ongelmaksi muodostuu vain kalliit postimaksut Venäjältä. Silti täytyy pistää harkintaan jos näitä hankkisi muutaman linnan ja keskiaikaisen kylän kyytipojaksi, tai miksei samalla vaikkapa villin lännen kaupunkiakin…

Leave a comment