600. blogikirjoitus

Nythän on käynyt niin hauskasti että tämä on Limun ropellusten 600. blogikirjoitus. Asia tuli minullekin hieman yllätyksenä, ja olin alun perin ajatellut kirjoittavani jostakin ihan muusta. Se saa kuitenkin tällä kertaa odottaa, sillä tässä kohtaa tekee ihan hyvää pysähtyä ja hieman reflektoida blogin nykyistä tilaa. Samalla voi luontevasti pohtia tulevaisuudennäkymiä, ja omia odotuksia kirjoittelun suhteen, sillä kyllähän tällaisia tasalukuja on syytä jotenkin juhlistaa!

Limun ropellukset -blogia perustettaessa eivät ajatukset juurikaan käyneet tulevaisuudessa, mutta väittäisin että olisimme Iimun kanssa olleet yllättyneitä, jos joku olisi kertonut että blogiin kertyisi vajaan kymmenen vuoden aikana 600 yksittäistä kirjoitusta. Tahti on toki viime vuosina hiipunut, niin että viimeisimpään 100 kirjoitukseen on mennyt neljä vuotta, kun sitä ennen postauksia syntyi melkein sadan vuosivauhtia. Ero on huikea, ja se selittynee omalta osaltaan muun elämän kiireiden lisääntymisellä, kirjoittamisen alkuinnostuksen karisemisella, sekä yleisellä OSR skenen hiipumisella ja riitaantumisella. On 25 vuosittaista kirjoitusta silti edelleen ihan hyvä tahti.

Viime aikoina on tullut kirjoiteltua jonkin verran meneillään olevista pelijutuista, tutustuttua omituisiin peleihin ja leffoihin menneisyydestä, sekä pohdittua sitä, missä määrin D&D:stä tuttuja käytänteitä ja oletuksia voisi hyödyntää myös ihan muihin ympäristöihin sijoittuvissa peleissä. Sisältö on toisin sanoen varsin tyypillistä OSR-blogeille, joskin suomenkielisyys tuo aiheeseen oman vivahteensa. Enimmäkseen aiheet ovat omia, mutta aina välillä tulee referoitua muutamien lukemieni blogien hyviä oivalluksia, vaikkei sisältö pääsääntöisesti ole pelkkiä kopioita muunkielisestä sisällöstä. Postauksissa pyörii myös mukana roolipeleistä ponnistavaa huumoria, tai minua fiksumpien ihmisten tekemiä pohdintoja peleihin ja fantasiaan liittyen.

Kirjoitustahdin hiipuessa ovat lukijat enemmän tai vähemmän kaikonneet, mutta muutamia sitkeitä sissejä käy edelleen lukemassa kirjoittelua. Nämä harvalukuiset ovat toivoneet lisää kampanjoiden yhteenvetoja, johon voisi aiheena kyllä lähiaikoina tarttua. Muut ovat fiilistelleet Miskan, Iimun ja minun yhdessä tekemää Luolastoradiota, jossa paneudutaan roolipelejä liippaviin aiheisiin, mitenkä muuten kuin roolipelaamalla. Tämä tapahtuu käyttämällä klassista luolastoformaattia keskustelun pohjana, niin että haastattelijan piirtämään luolastoon saapuneet haastateltavat ikään kuin ratkaisevat haastattelua kuin luolaholvia. Ajatus on näin kirjoitettunakin herkullinen, joten Luolastoradion pariin voisi ehdottomasti palata, jos vaan sadaan aikataulut sopimaan muiden tekijöiden kanssa.

Lähitulevaisuuteen on jo olemassa jonkin verran ideoita blogikirjoituksiksi. Olen jo pidemmän aikaa pohtinut goottilaisen kuvaston soveltuvuutta roolipeleihin, joten siitä kuullaan lähiaikoina pohdintaa. Lisäksi on mielessä muutamia erilaisia kampanjaideoita, jotka voisin sanoittaa tänne muidenkin luettaviksi. Kolmanneksi olin ajatellut kirjoitella uudesta Avalon-nimisestä kampanjastamme, jossa seikkaillaan “technicolor-fantasiamaailmassa”, jossa kaikki mahdolliset klassiset ja kliseiset fantasiatroopit ja saduista ponnistavat tarinat ovat vahvasti läsnä. Kampanjaa on nyt pelattu kymmenisen sessiota, ja pelaajat ovat jo onnistuneet ajautumaan ensimmäiseen TPK:nsa. Tästäkin siis lisää piakkoin.

Veikkaisin että blogin tahti pysyy jatkossakin verkkaisena, joskin kausittaisena. Jos elämässä on muuten rauhallisempaa, on tänne kiva kirjoitella roolipeleihin liittyviä ajatuksia nopeaankin tahtiin. Varsinkin uusien kampanjoiden kehittelyyn liittyviä kirjoituksia syntyy herkästi silloin, kun on aikaa mietiskellä ja avata kampanjoiden taustalla piileviä ajatuksia, ja uskoisin että vastaavanlaista sisältöä on tulossa eetteriin nyt kevään ja kesän aikana. Roolipelimaailmaa seuraavat uutiset jäävät varmaankin vähän vähemmälle, kuten myös muita pelejä kuin D&D:tä käsittelevät kirjoitukset ja tarkemmat peliraportit. Näilläkin reunaehdoilla päästään luultavasti jossakin vaiheessa 700 postaukseen, joten kannattaa käydä välillä lueskelemassa blogin kuulumisia!

Leave a comment